Donderdag 19 maart

Omdat ik mijn zoon Noud ook in de klas heb, weet ik precies wat zijn leerpunten zijn en waar ik dus mee aan de slag kan. Voor anderen is dat misschien soms iets lastiger in te schatten. Mocht je dit willen weten om daar mee aan de slag te gaan, dan zou ik zeker de juf/meester even mailen. Maandag a.s. hoop ik voor mijn eigen leerlingen allemaal een eigen leerdoel te plaatsen in hun portfolio, zodat ze daar thuis mee aan de slag kunnen.

Noud heeft moeite om de getallen 6 t/m 9 goed te onthouden. Hij weet ze aan te wijzen als ik het vraag, maar zelf benoemen lukt maar niet. We gaan vandaag de hele dag alleen maar dingen doen met het getal 6! Ik vraag hem eerst de 6 aan te wijzen op onze getallenlijn, dit lukt hem. Ik vraag hem goed te onthouden hoe hij er uitziet en dan gaan we buiten op pad. We maken een ochtendwandeling en Noud moet overal de 6 zoeken en aanwijzen.

Eenmaal weer thuis gaan we kleien (ook leuk voor de peuter die hier nog rond loopt). Voordat hij zelf mag weten wat hij gaat kleien, moet hij de 6 maken van de klei.

Goed gedaan! Tijd voor pauze, eten en drinken en een leuk filmpje. Gisteren zag ik dat Freek Vonk voor meester gaat spelen 😊 en van alles over dieren gaat vertellen. De filmpjes zijn te vinden op YouTube als je zoekt naar ‘meester freek’. Wij keken vandaag dus het eerste filmpje en dat ging over de luiaard. Hij geeft ook een opdracht voor onderbouw en bovenbouw. De opdracht voor onderbouw was: ga ergens in huis op zoek naar een plek waar je kunt hangen als een luiaard.

En ook leuk voor onze peuter Loek!

Daarna gaan we weer verder met de 6. Met een voorbeeldje er bij maken we de 6 van kapla. Regelmatig vraag ik tussendoor hoe dit getal heet.

Ook wordt de 6 vandaag geschreven in scheerschuim en maakten we er een leuk poppetje van. Daarna natuurlijk nog even zelf dingen bedenken om te tekenen. Spelen met scheerschuim is altijd een groot succes!

Aan het begin van de middag is het tijd om even te relaxen. Een filmpje of een spelletje op de tablet. Noud koos uit zichzelf eerst de app ‘leren schrijven’ van juf Jannie. https://www.jufjannie.nl/2019/06/15/letters-leren-schrijven-app/ Juf Jannie heeft heel veel leerzame apps. De meeste zijn wel betaalde apps. Maar de leren schrijven app vind ik wel een aanrader. Noud heeft even de 6 geoefend.

Na de 6 op allerlei manieren te hebben geoefend, hebben we als laatst nog een paar werkbladen gemaakt.

Wij hebben al deze dingen nu met het cijfer 6 gedaan, maar dat kan natuurlijk met elk ander cijfer, elke letter en vormen!

Vanmiddag hebben we heerlijk buiten gespeeld en is Disney+ ook een uitkomst 😉

2 gedachten over “Donderdag 19 maart

 1. Hoi rianne

  Wat weer een leuke tips.
  Hoe oud is noud nu en in welke groep zit hij?
  Luca zit in groep 1 en zijn ze nog niet met schrijven bezig volgens mij.
  Maar ja nooit te vroeg om er alvast wen beetje mee te beginnen.
  Ik kijk nu al uit naar je blog van morgen.

  Groetjes debbie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s